top of page
Search

עובדים מהבית? כך תעצבו לכם פינת עבודה מושלמת

עיצוב פינת עבודה בבית הוא אחד השלבים הראשונים שכדאי לכם לעשות ברגע שהחלטתם לעבור לעבוד מהבית.

מכירים את זה שאתם רוצים לקרוא ספר, או ללמוד למבחן חשוב ואתם מתיישבים לעשות את הפעולה במקום קבוע כי זה “עוזר לכם להתרכז”? הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהמוח שלנו מקשר שהייה במיקום ספיציפי לפעולה מסוימת שאנו נדרשים לעשות, כך יותר קל לנו למשל ללמוד ליד שולחן עבודה, או לקרוא ספרים על הכורסא האהובה עלינו.




ומה עם עבודה מהבית? זו בדיוק הסיבה שבגללה כדאי לנו לעצב לעצמנו פינת עבודה נוחה ומסודרת, או חלל עבודה שישמש כמשרד/קליניקה.

הגדרת גבולות ברורים למיקום ממנו אנו בוחרים לעבוד תסייע לנו להתרכז לאורך זמן, להגביר את רמת הפרודוקטיביות שלנו ולהימנע מהאויב הגדול של עבודה מהבית:

הסחות דעת.


הנה 5 טיפים שווים לעיצוב פינת עבודה ביתית:


1. לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן. או במילים אחרות: כמה מקום יש לכם בבית? הטיפ הזה מתחלק לשניים- אלו שיש להם חדר מוגדר בבית המיועד למשרד או קלינקה ואלו שצריכים לאלתר פינת עבודה במרחב הביתי. אתחיל באופציה הראשונה- אם יש לכם אפשרות להקצות חדר בבית לטובת משרד או קליניקה, נסו לבחור בחדר שטוף שמש ואור. ידוע לכל שויטמין D הופך אותנו לשמחים יותר וחיוניים יותר, דבר המשפיע באופן ישיר על איכות העבודה וההישגים שנגיע אליהם. אם יש אילוצים והחדר אינו מספיק מואר שימו דגש על עניין התאורה ובחרו בתאורה שתיתן לכם מענה פונקציונאלי ועיצובי כאחד.



משרד ביתי

לגביי האופציה השנייה- עיצוב פינת עבודה במרחב הביתי: חישבו מחוץ לקופסא! ניתן להפוך כמעט כל נישה בבית לפינת עבודה פרקטית ומעוצבת. נישה שהייתה מיועדת לארון בגדים, חדר שהיה מיועד להיות חדר כביסה ואפילו בחדר המשחקים של הילדים. כל אלה הן רק דוגמאות לאפשרויות הבלתי נגמרות של ניצול פינות רבות בבית שהיו מיועדות במקור לשימוש מסויים ואנו הופכים אותם לממלכה הקטנה שלנו. גם כאן, מומלץ לבחור בפינה מוארת ליד חלון למשל, כך שתיהנו מאור טבעי ואוויר צח ככל האפשר.



2. סדר וארגון בפינת העבודה

לאחר שהגדרתם מקום ברור לפינת העבודה, השלב הבא הינו הכרחי בבואכם לעצב את פינת העבודה שלכם. לרבים מאיתנו נטייה לשמור המון דברים כגון ניירת ומסמכים, קלסרים ישנים שאינם בשימוש וקופסאות מלאות בכלי כתיבה שאנחנו לא באמת זקוקים להם. כאשר ניגש למלאכת העיצוב כדאי שנתחיל במיון החפצים והניירת שלנו, על מנת שנדע בדיוק לכמה מקום אנו זקוקים ואילו פתרונות אחסון יסייעו לנו לשמור על סדר אופטימלי. אחרי שניפרד מכל מה שאינו נחוץ לנו נוכל להתחיל לתכנן את פינת העבודה שלנו בצורה הפונקציונאלית ביותר, ולבחור פתרונות אחסון.



3. צבעי פינת העבודה

מומלץ ללכת על צבעי בסיס בהירים- לבן, אפור ועץ ולשלב נגיעות צבע שעושות לכם שמח (כל צבע שעולה על דעתכם מבלי להעמיס). הצבעים הבהירים ייתנו לנו תחושת נוחות ורוגע לאורך זמן ויאפשרו לנו להתמקד בעבודה שלשמה התכנסנו.

את הטיפ הזה אני מסייגת במקצוע שלכם – אם אתם תקליטנים, ליצנים או עוסקים בכל מקצוע צבעוני כזה או אחר- הטיפ הזה לא תופס לגביכם




4.טכנולוגיה כולנו משתמשים בטכנולוגיה כזו או אחרת בעבודה- מחשב, מדפסת, טלפון,פקס ועוד אי אילו פתרונות שנועדו להקל על חיינו. כדאי לבחור בפתרונות טכנולוגיים אלחוטיים או כאלה המאפשרים לנו לחסוך מקום במרחב העבודה וליצור פינה נקייה (יחסית) מחוטים מיותרים. נסו לבחור בטכנולוגיה משולבת כגון: מדפסת שהיא גם פקס ובעדיפות לכזאת אלחוטית שניתן להכניס לתוך ארון והיא אינה חייבת להיות “תקועה” לנו על השולחן, מחשב נייד במקום נייח וכו’. כך נצליח לייצר מרחב עבודה גדול יותר ומעוצב יותר.


5. אופי ונשמה

הכניסו אמירה אישית לפינת העבודה שלכם. פרטי נוי שאתם אוהבים, צמחייה שתמיד משמחת ומוסיפה גוון, תמונות של המשפחה או מקומות בהם טיילתם, לוח חזון או כל דבר אחר שעולה בדעתכם ויהפוך את המשרד להיות המשרד שלכם. גם כאן המלצתי היא להימנע מעומס ולבחור בקפידה את החפצים אותם נכניס לממלכה שלנו.


רוצים לקבל השראה נוספת? מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם liatzelig_homestyling@

Comments


bottom of page